Ercan’da grev, 4 Mayıs’ta kaldığı yerden devam edecek

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’na (HTKS) hükümet tarafından getirilen grev yasağı süresi 4 Mayıs’ta doluyor. Sendika Başkanı Cem Kapısız, gerekli yasal yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde grev yasağı kalkar kalkmaz grev sürecinin başlatılacağını belirtti

Bugün Kıbrıs

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Ankara’ya eğitim için gönderilen personelin harcırahlarının güncel kur üzerinden ödenmemesi durumunda, 4 Mayıs’tan sonra Ercan’da grevin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Bu yılın ocak ayından beridir Ankara’da temel hava trafik kursunda olan Sivil Havacılık Dairesi personelinin harcırahlarının hâlâ yatırılmadığını dile getiren Kapısız, konuyla ilgili Maliye Bakanlığı’na gönderdikleri yazıyı da paylaştı.

Yazıda, “Defalarca uyarmamıza rağmen hükümet, yasal yükümlülüklerini yerine getirmemektedir. İlgili personelin ocak ayından itibaren tüm alacaklarının güncel kur üzerinden ödenmesi için sizlere Ercan’da koyduğunuz grev yasağının son günü olan 4 Mayıs’a kadar zaman verdiğimizi tarafınıza bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederim” denildi.

Kapısız açıklamasında gerekli yasal yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde grev yasağı kalkar kalkmaz yeni bir grev süreci başlatılacağını kaydetti.

Bilindiği gibi, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) tarafından 4 Mart’ta başlatılan grev Bakanlar Kurulu kararıyla 60 günlüğüne askıya alınmıştı. Grev yasağının süresinin 4 Mayıs’ta dolacak olmasına karşın hükümetten sorunların çözümü ile ilgili bir adım atılmadı.

Maliye Bakanlığına gönderilen yazı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi