“Barışa ve emeğe sahip çıkmak için haydi 1 Mayıs’a!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde yaptığı açıklamada, emekçilerin ekonomik sıkıntıların artması nedeniyle zor günler yaşadığını vurgulayarak, hükümetin kaliteli yaşam standartlarını sağlayacak önlemleri almadığına dikkat çekti.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada, ekonomik krizin gölgesinde kutlanacak bir bayram yaşanacağına dikkat çekti. Akansoy, günümüzde ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, emekçi halkın zor günler geçirdiğine vurgu yaptı.

Açıklamasında, tüm temel gıda maddelerinin fiyatlarının yükselmesi ve emekçilerin alım gücünün giderek azalması sebebiyle yaşanan ekonomik zorluklara değinen Akansoy, hükümetin ülkenin kaliteli yaşam standartlarına ulaşmasını sağlayacak önlemleri alınmadığını belirtti.

Akansoy, şöyle devam etti:

“Bu da yetmezmiş gibi gün geçmiyor ki; bir konuda yolsuzluk, usulsüzlük ortaya çıkmasın. Diploma skandalı, elektrik kurumunda yolsuzluk, ilaca erişimde zorluk, yani hayatın her alanında kaos ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin eseridir!

Özel sektör emekçilerini yok sayan, asgari ücretliyi açlığa mahkum eden zihniyete karşı CTP olarak, özelde sendikal örgütlenmenin sağlanmasına sonuna kadar destek olacağız.
Çalışanlar arasındaki sosyo-ekonomik hak ve özgürlük eşitsizliğinin giderilmesi için ve federal çözümün gerçekleştirilmesi için çalışmaya yılmadan devam edeceğiz.

Emeğin değerini bulması, güçlünün güçsüzü ezmemesi, hakça bir düzen sürmesi için sesimizi bir kez daha yükseltmek ve bu ülkede yaşayan her bir emekçiyle el ele vermek için 1 Mayıs Çarşamba günü saat 09.30’da Kuğulu Park’ta toplanarak iki toplumlu etkinlikte buluşmak için ara bölgedeki Çetinkaya Sahası’na yürüyoruz.
Halkımızı meydanlara barışa ve emeğe sahip çıkmaya bekliyoruz. Haydi 1 Mayıs’a!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi