Almanya’da göstericiler ‘İslam halifeliği’ kurulması çağrısında bulundu

Almanya'nın Hamburg kentinde yürüyen binden fazla kişi ülkede halifelik kurulması çağrısında bulundu.

Alman medyasına göre, İslamofobiye karşı sesini yükseltmek için geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen gösteride İslam devleti kurulması çağrısı yapıldı.

The Telegraph ve Le Figaro gazetelerine göre yürüyüşü organize eden Muslim Interaktiv grubunun lideri Joe Adade Boateng, yürüyüşte yaptığı konuşmada, Müslümanlara yönelik yanlış algıya karşı kökten çözüm için Almanya’nın “adil bir halifeliğe” ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gösteride “Allahu ekber” sloganları atan kalabalık ellerinde “Çözüm hilafettir” ve “Medyadaki nefreti durdurun” yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteride ayrıca Alman tabloid gazete Bild’in İslam’la ilgili haberlerin yer aldığı ve kırmızı boya ile boyanmış nüshalarını da göstererek gazetenin yayınlarına tepki gösterdi.

İsrail ile Hamas arasında savaş başladığından beri Müslüman gruplar Almanya’nın Tel Aviv’e verdiği güçlü desteği eleştiriyor.

Hizbut Tahrir’e yakın olduğu belirtilen Muslim Interaktiv adlı grubun Hamburg kentinde “aşırıcılık” yanlısı faaliyetleri nedeniyle soruşturulduğu bildirildi.

Almanya’da söz konusu grubun yasaklanmasını isteyen milletvekilleri var.

Sosyal Demokrat Partili Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, nisan ayı başında yaptığı açıklamada, Muslim Interaktiv’i örnek göstererek radikal gruplara karşı “sert ve kararlı adımlar” atılması çağrısında bulunmuştu.

Yeşiller milletvekili Lamya Kaddor ise grubu “sadece çok tehlikeli değil, aynı zamanda Almanya’daki Müslümanlar arasında Gazze meselesini kullanan marjinal bir grup” olarak tanımladı.

Alman medyasına göre ‘Muslim Interaktiv’ adlı grup özellikle sosyal medyada aktif yayınlar yapıyor ve mesajlarıyla binlerce gence ulaşıyorlar.

Almanya’nın bir “değerler diktatörlüğü” olduğunu savunan bu grup Asla entegre olmayacaklar, ancak şeriat için savaşmak üzere birleşecekler.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi