Cameron, Orta Asya turu için 42 milyon sterlinlik lüks jet kiraladı; eleştirilerin hedefinde

Britanya Dışişleri Bakanı David Cameron, Orta Asya turu için tahmini 42 milyon sterlin değerinde lüks bir jet kiraladığı için eleştiri altında.

Mirror’ın haberine göre Dışişleri Bakanı geçen hafta Tacikistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan ve Moğolistan’a yaptığı beş günlük ziyaret için Embraer Lineage 1000 ile seyahat etti.

Gölge başsavcı Emily Thornberry, X’te yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“David Cameron’ın bir hafta içinde birden fazla ülkeye seyahat ederken bir uçak kiralaması gerekebileceğini anlıyorum, ancak bu, piyasadaki en lüks özel jetlerden birini kiralamak için vergi mükelleflerinin sırtından yüz binlerce sterlin harcamayı haklı çıkarmaz”

Thornberry ayrıca uçağın fotoğraflarını da paylaştı.

Dışişleri bakanının, ziyareti İngiliz işletmeleri için fırsatları tanıtmak ve bölgedeki devletlerin egemenlik ve bağımsızlıklarını desteklemek için 50 milyon sterlinlik yeni fon duyurmak için kullanacağı açıklanmıştı.

Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi Sözcüsü, gelen eleştirilere karşı şunları söyledi:

“Dışişleri Bakanı’nın görevi, Birleşik Krallık’ın çıkarlarını takip etmek üzere yurtdışına seyahat etmesini gerektirmektedir. Bu durumda bunu yapmanın en etkili yolu buydu. Tüm seyahat kararlarında paranın değeri göz önünde bulundurulur ve şeffaflık için maliyetler rutin olarak yayınlanır.”

Geçen yıl Cameron’ın selefi James Cleverly, sekiz günlük Karayipler ve Latin Amerika turu için aynı tip bir uçak kullandığında yaklaşık 348 bin sterlin fatura nedeniyle eleştirilmişti.

Başbakan Rishi Sunak da Britanya içindeki seyahatlerinde kısa mesafeli uçak yolculuklarına olan düşkünlüğü nedeniyle eleştiriliyor.

T24

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi