Şener Elcil’den çağrı: “Kıbrıs Türk Toplumu için, adalet ve özgürlük için sesimizi yükseltiyoruz”

Elcil açıklamasında Ankara hükümetinin dayattığı politikalara ve işbirlikçilere karşı çıkılması gerektiğini vurgulayarak, 26 Nisan Cuma günü Lefkoşa'da düzenlenecek protesto eylemine destek çağrısında bulundu.

Bugün Kıbrıs

Şener Elcil, Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Kıbrıs’taki politikalarını ve bu politikaların sonuçlarını eleştirdi. Elcil, Türkiye’nin Kıbrıs’taki bazı yetkililerinin ve işbirlikçilerinin ada üzerinde yarattığı olumsuz etkileri vurgulayarak, Kıbrıslı Türklerin günlük yaşamını olumsuz etkileyen sorunlara dikkat çekti.

Elcil, ada genelindeki yetersiz hastaneler, kalabalık okullar, trafik sorunları, suç oranları ve diğer sorunlar gibi konuları gündeme getirerek, Ankara hükümetinin uygulamalarını eleştirerek, Kıbrıs Türk Toplumu’nun özgürlüğü ve refahı için mücadele etme çağrısında bulundu.

Açıklama şöyle:

“‘Bizde ne varsa sizde de olacak’ ilkesi ile hareket eden Türkiye yetkilileri, buradaki işbirlikçileri eli ile adamızın kuzeyini yaşanmaz hale getirdiler.

Yetersiz hastaneler, kalabalık okullar, trafik cehennemi, uyuşturucu, cinayet, hırsızlık, fuhuş, rüşvet, din bezirganlığı, pahalılık Kıbrıslı Türkler’in günlük yaşantısının bir parçası oldu. Tüm bu olumsuzluklar toplumun genelini yokuşa sürüklerken, Ankara’ya uşaklık eden bir azınlık ise ülkenin kaynaklarını sömürüp, semirmeye devam etmektedir.

Ankara hükümetinin dayattığı politikalara ve bize layık gördüğü bu biatcı, ahlak yoksunlarına karşı sesimizi yükseltmekten başka çaremiz yoktur. Kıbrıs Türk Toplumu’nun Kıbrıs’ta verdiği varoluş mücadelesinin gereği bu bozuk düzene başkaldırmayı gerektirmektedir. Bu çerçevede Ankara ve onun buradaki işbirlikçilerinin yaptıklarına karşı çıkmak, bağımsız, toprağı bütün, özgür bir Kıbrıs talebimizi ortaya koymak için 26 Nisan Cuma günü saat 18.00’da Lefkoşa’daki protesto eylemine destek verir, tüm yurtsevenleri eyleme davet ederiz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi