Üstel İstanbul yolcusu

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, İsias davasıyla ilgili yeni raporlar ve davayla ilgili son gelişmelerle ilgili bilgi almak için İstanbul'a gidiyor.

Bugün Kıbrıs

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, İstanbul’a gidiyor. Ercan Havaalanında açıklama yapan Üstel, 25 Nisan Perşembe günü İsias davası için Adıyaman’a geçeceğini belirtti.

İsias davası için hazırlanan yeni bilirkişi raporları ve davaya ilişkin son gelişmelerle ilgili bilgi almak için İstanbul’a gideceğini söyleyen Üstel, 25 Nisan Perşembe günü ise, İsias Otel davası için ailelerle birlikte Adıyaman’a geçeceğini söyledi.

“Ailelerimizi bir gün bile yalnız bırakmayacağız. Ortak davamızın arkasındayız, verdiğimizi sözlerin arkasındayız” diyen Üstel, davanın bir an önce sonuçlanmasını temenni etti. Üstel ayrıca, Türk adaletine güvendiğini de vurguladı.

Üstel, Türkiye’deki depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet dilerken, yakınlarını kaybeden ailelere metanet diledi.

“TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU 68 MİLYON STERLİN ÖDEYECEK”
Taşınmaz Mal Komisyonu’nun çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Üstel, TMK’nın, mülk sahiplerinin taleplerini yerine getiren bir iç hukuk yolu olarak çalıştığını dile getirerek, son yıllarda TMK’ya yönelik de ciddi eleştiriler olduğuna değindi.

Bu çerçevede oluşturdukları özel fonlara dikkat çeken Üstel, yabancıların mülk alımında yüzde 6 fon koyarak, bunun yüzde 3’ünün Sosyal Konut Fonuna, yüzde 3’ünün ise Taşınmaz Mal Komisyonu’na aktarıldığını ve biriktirildiğini kaydetti. Üstel, bu uygulama ile Taşınmaz Mal Fonu ve Sosyal Konut Fonunda yaklaşık 6’şar Milyon para biriktirildiğini dile getirdi.

Pazartesi günü Şans Oyunlarıyla ilgili bir yasanın da Meclis’ten geçirildiğini ifade eden Üstel, yüzde 5’lik bir oranın Taşınmaz Mal Komisyonu gitmesi için fon oluşturduklarını belirtti.

Üstel, hükümetin oluşturduğu fonlar ve Merkez Bankası ile yapılan bir çalışmayla, Taşınmaz Mal Komisyonu tarafından 2020 yılı sonuna kadar tazminat kararıyla neticelendirilmiş ve ihtilaf içermeyen toplam 200’e yakın başvuru için yaklaşık 68 milyon sterlin ödeneceğini açıkladı.

Söz konusu tazminat bedellerinin ödenmeye başladığını ve tamamının 2-3 ay içerisinde ödeneceğini belirten Üstel, “Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, uluslararası hukuk kriterleri çerçevesinde, etkin bir iç hukuk yolu olarak çalıştırılması konusunda kararlı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz” dedi. Üstel, projeleri hayata geçirmeye, reformları yapmaya, yasal düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini de söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi