HP’den cuma günü yapılacak eyleme destek: “Ülkesini seven herkes yolsuzluklar karşısında sesini yükseltmeli”

Halkın Partisi tarafından yapılan açıklamada, partinin son altı aydır ülkedeki yolsuzluklarla etkili bir mücadele verdiği vurgulanarak, 26 Nisan'da gerçekleştirilecek olan eyleme destek verileceği belirtildi.

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi (HP) tarafından yapılan açıklamada 26 Nisan’da yapılacak olan ve çok sayıda sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti tarafından desteklenen eyleme HP’nin de destek vereceği vurgulandı. Açıklamada “Halkın Partisi özellikle son altı aydır ülkedeki yolsuzlukların üzerine kararlılıkla giderek etkili bir mücadele verilebileceğini sadece sözleriyle değil somut adımları ve eylemleriyle de göstermiş olan bir siyasi partidir. Zaten toplumumuzun da beklentisi ülkedeki tüm hukuksuzluk, partizanlık ve kamu kaynaklarını israf eden ve kendi cebini dolduran yaklaşımların, yani her tür yolsuzlukların önlenmesi ve bunlara karşı sözde değil eylemde etkili şekilde mücadele edilmesidir” ifadelerine yer verildi. Devamla 26 Nisan’daki eylemin odağında yolsuzluklara karşı mücadele ve bu yanlış siyaset zihniyeti nedeniyle halkın alım gücünün daha da azalması bulunduğundan eyleme destek verileceğine dikkat çekildi.

GAYRİMEŞRU HÜKÜMETE KARŞI TEPKİMİZİ İKİ YILDIR NET ŞEKİLDE ORTAYA KOYUYORUZ, DURUŞUMUZUN ARKASINDAYIZ
Açıklamada ayrıca “Kıbrıs Türk Halkının iradesine saygı duyulması ihtiyacı aşikardır. Halkın Partisi Kıbrıs Türk Halkının iradesi yok sayılarak, devletin bağımsızlığına ve halkın kendi kaderini tayin etme hakkına da zarar verilecek şekilde demokratik teamüllere aykırı olarak meşru olmayan bir hükümet kurulduğunda daha iki yıl önce net şekilde tepkisini ortaya koymuş bir siyasi partidir. Halkın Partisi böyle bir gayrimeşru hükümetle birlikte aynı Meclis çatısı altında kalmanın doğru olmadığı tespitini yaparak iki yıl önce bedel ödemek pahasına Meclis’ten çekilerek mücadelesini dışarıda sürdürmüş ve bugün gelinen noktada bu türden bir hükümetle sıra dışı yöntemlerle mücadele etmenin daha doğru olacağını herkesin görmesini sağlamıştır” denildi.

KIBRIS’TA KARŞILIKLI KABUL EDİLEBİLİR BİR ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYORUZ
Açıklamada Kıbrıs sorununun çözümüne de değinilerek şu ifadelere yer verildi:

“Halkın Partisi olarak biz bugün var olan statükoyu değil Kıbrıs’ta karşılıklı kabul edilebilir bir çözümü destekliyoruz. Çözümün şeklinin ve adının ne olacağını bir takıntı haline getirmeden, dogmatik yaklaşımlara ve ezberlere hapsolmadan hareket edilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Kıbrıs’ta bir ortaklık kurulacaksa bunun nihai noktada adının ve şeklinin ne olacağının adım adım zaman içinde iki halk tarafından kararlaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun en baştan ne olacağına karar vermeye çalışmak bizi son 50 yılda olduğu gibi kısırı ve sonuçsuz müzakere süreçlerine hapsederek statükonun devamına hizmet edecektir. Bu nedenle iki tarafın çeşitli konularda işbirliği yaparak bir yerden başlamasını, Avrupa Birliği’nde olduğu gibi zaman içerisinde işbirliği alanlarını geliştirerek olumlu yol aldıkça ortaklığı şekillendirmesi gerektiğini vurguluyoruz. Özetle adım adım kademeli bir modelin esas alınarak ilerlenmesi, ortaklığın adının ve nihai şeklinin ne olacağının da zaman içerisinde iki Halk tarafından belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi