Arz eden başbakan!

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, ‘en üst makamlara soruldu’ denilen ‘yasaklı listeyi’ TC Lefkoşa Büyükelçisine yazdığı mektupla sormuş. Üstelik başka bir ülkenin memuruna yazılan bu mektup hiyerarşi gereği “rica ederim” şeklinde bitmesi gerekirken “arz ederim” ile bitiyor.

Bugün Kıbrıs

İLİŞKİLERDE SEVİYE YERLERDE
KKTC Başbakanı’nın, Kıbrıslı Türklerin Türkiye’ye giriş yasağına ilişkin sorularını içeren ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisine ilettiği yazının üzerinden 5 ay geçti. Meclis divan katibine okutulan ve “arz ederim” ifadesiyle son bulan yazının cevapsız kalması, diplomatik nezaket normları açısından eleştirilirken, bu durum toplumun iradesine ve onuruna verilen değerin sorgulanmasına neden oldu.

ÜSTEL DURUMU SAVUNDU
CTP milletvekili Sami Özuslu, toplumsal varlığın ve onurun yeniden inşasını bir borç olarak nitelendirerek tepkisini ifade etti. Başbakanlıktaki Ünal Üstel, meclis kürsüsünden yaptığı çarpıcı açıklamada, Türkiye’nin gelen bilgi taleplerine karşılık verme konusunda serbest olduğunu söyledi. Türkiye’nin bilgi vermeme tercihini “normal” olarak tanımlayan Üstel, bu yaklaşımı mecliste savundu.

ÖZUSLU PEŞİNİ BIRAKMIYOR
Milletvekili Özuslu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada biat kültürünün topluma verdiği zarara değinerek, “Kulaklarımızla duyuyoruz ki Üstel Büyükelçi’ye yolladığı yazıyı “arz ederim” diye bitirmiş. Yani “rica” dahi edememiş. Elçi de cevap verme nezaketi göstermemiş. Bu toplumun iradesi işte böyle “arz” ede ede, biatla tüketilmiş” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi