Prof. Dr. Sevda Alankuş’a, Barış Gazeteciliği Büyük Ödülü verildi

DAÜ Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi Kurucusu Alankuş, Barış Gazeteciliğine katkılarından dolayı ödüllendirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi’nin (BAİM) kurucusu ve DAÜ İletişim Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, barış gazeteciliğine yaptığı değerli katkılardan ötürü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2023 yılı Niyazi Dalyancı Barış Gazeteciliği Ödülü’ne layık görüldü. Alankuş, adil ve barış odaklı habercilik anlayışı ile medyada şiddet dilinin azaltılmasına yaptığı katkılarla tanınıyor.

Prof. Dr. Sevda Alankuş, BAİM’i 2006 yılında kurmuş ve barış gazeteciliği konusuna dikkat çeken bir dizi konferansın yanı sıra, çatışma bölgelerinde çalışan gazeteciler ve aktivistler için önemli bir buluşma noktası oluşturmuştu. Kendisi, yayınları, konuşmaları ve savunucu eylemleriyle merkezin ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

DAÜ BAİM Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile Alankuş’un bu başarısını ve merkezin amaçlarını destekleyen etkinliklerini takdirle karşıladı. BAİM’in, bölgede barışın teşvik edilmesi ve medyanın bu süreçteki rolünün güçlendirilmesi için akademisyenler, medya profesyonelleri, toplum aktivistleri ve öğrenciler arasında işbirliği ve diyalog ortamı sağlayarak, barış gazeteciliği ve iletişimine yönelik farkındalığı artırma hedefiyle çalışmaya devam ettiği belirtildi.

SEVDA ALANKUŞ KİMDİR?
Prof. Dr. Sevda Alankuş, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamlayıp, doktora tezini Kıbrıslı Türk siyasal elit üzerine hazırladı. Türkiye ve Kıbrıs’ta medya ve habercilik alanında önemli çalışmaları bulunan Alankuş, “Uygun Adım Medya: Bir Bilinç Körleşmesi”, “Başka bir Habercilik İhtiyacı ve Hak Odaklı Habercilik” ve “Yurttaş Gazeteciliği ve Barış Gazeteciliği” dahil olmak üzere çok sayıda akademik yayına imza attı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi