Özuslu’dan Üstel’e: “Toplumun iradesini biat ederek bitiyorsunuz!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Sami Özuslu, Başbakanlıktaki Ünal Üstel'in Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne gönderdiği bir yazıya beş ay sonra yanıt alamamasının toplumun iradesinin biat kültürü ile yok edilmesi olduğunu vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Sami Özuslu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Başbakanlıktaki Ünal Üstel’in, Türkiye’ye girişi engellenen Kıbrıslı Türklerle ilgili Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’ndan beş aydır yanıt alamamasına tepki gösterdi.

Üstel’in dün Meclis’te yaptığı konuşmada, “Beş ayda cevap gelmemesi normal mi?” sorusuna, “Evet, normaldir, Türkiye bu bilgileri isterse verir, isterse vermez” yanıtını verdiğini anımsatan Özuslu, Üstel’in Büyükelçi’ye yolladığı yazıyı “arz ederim” diye bitirmesine de dikkat çekti.

Özuslu, Üstel’in Elçiden rica bile edemediğine, Elçinin de cevap verme nezaketi göstermediğine işaret ederek, bunun toplumun iradesini “biat ederek tüketmek olduğunun” altını çizdi.

Özuslu paylaşımında, “O iradeyi yeniden üretmek, toplumsal varlığı ve onuru yeniden inşa etmek boynumuzun borcudur” vurgusu yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi