12 BÜYÜKELÇİ KATILDI, TÜRKİYE’NİNKİ YOK!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin dün akşam Lefkoşa’da düzenlediği etkinliğe Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği üst düzey temsilcileri ile İngiltere, Japonya, Fransa, İspanya, Avustralya gibi ülkelerin büyükelçileri de katıldı. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise mazeret bildirme gereği dahi duymadan davette yer almadı.

Bugün Kıbrıs

ÖNEMLİ KONUŞMACILAR
Annan Planı Referandumunun 20’inci yılı nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştiren CTP, dünkü resepsiyonunda adanın önemli isimlerini bir araya getirdi. Panelde 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Serdar Denktaş, Mihalis Papapetrou ve Andros Kipriyanu, Fikri Toros moderatörlüğünde “Annan Planı Referandumu Dünden Bugüne”yi konuştu.

 

BÜYÜK FIRSAT KAÇTI
Panelde, Annan Planı, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik önemli bir fırsat olarak değerlendirildi. 2002’de sunulan planın, Kıbrıs’ın barış, bir arada yaşama, güvenlik ve ilerlemesine nasıl katkı sağlayabileceği hakkında olumlu bir perspektif sunduğu ortaya kondu. Kıbrıslı Rumların referandumda “hayır” oyu kullanmasıyla bu fırsatın kaçırıldığı vurgulandı.

KÖPRÜLER KURULMALI
Kıbrıslı Rum konuşmacıların ‘hayır’ın özeleştirisini yaptığı panelde, Kıbrıs sorununa ilişkin tarih ile çözüm önerilerinin birlikte değerlendirilmesi ve müzakerelerin yeniden başlatılması için fikirler paylaşıldı. BM parametreleri ve Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda bir çözümün gerçekleşmesi için müzakerelerde köprüler oluşturacak adımların atılması gerektiği ifade edildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi