TÜRKİYE JESTE HAZIR

Avrupa Birliği’nin geçtiğimiz haftaki zirvesinin Türkiye ile ilişkilerle ilgili bölümünde Kıbrıs konusunda adım atılması istenmişti. Türkiye jest yapmaya hazır olduğunu göstermek için Doğu Akdeniz’de sismik araştırma yapan son gemisi Abdülhamit Han’ı da Karadeniz’e çekmeye hazırlanıyor.

Bugün Kıbrıs

ÖNEMLİ FIRSAT AYI
Türkiye’ye Kıbrıs konusunda jest yapma fırsatı sunan raporda Avrupa-Türkiye ilişkileri bu adımlara bağlanmıştı. Türkiye rapora itiraz etse de Mayıs ayında gerçekleşecek bir dizi görüşmede Türk tarafının hem Kıbrıs meselesi hem de Avrupa Birliği ile ilişkilerini geliştirme konusundaki niyetini ortaya koyması bekleniyor.

HOLGUİN’İN ÜÇÜNCÜ TURU
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Elçisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın üçüncü Kıbrıs ziyaretinin de Mayıs ayının ilk on günü içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Kıbrıs meselesinde nasıl ilerleneceği konusunda mesajları iletmek için iki liderle görüşecek olan Cuellar önce Berlin, Paris ve Brüksel’de temaslarda bulunacak.

ALMANYA, YUNANİSTAN, AMERİKA
Yunanistan Başbakanı ve Almanya Cumhurbaşkanı’nın Ankara ziyaretleri de bu yöndeki önemli kilometre taşları olacak. Bugün Türkiye ziyaretine başlayacak olan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier 26 Nisan’da, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ise 13 Mayıs’ta Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek. Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta ise Amerika ziyareti bekleniyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi