PAPAĞAN SİYASETİ ÇÖKTÜ

Demokrasisi ve ekonomisi zayıflayan Türkiye’nin, Avrupa Birliği ile ilişkisinin ilerletilmesi Kıbrıs şartına bağlandı. Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı karara karşı çıktı. Uluslararası camia çözüm için bir kez daha Birleşmiş Milletler kararlarını hatırlattı.

Bugün Kıbrıs

HRİSTODULİDİS: OLUMLU MESAJ
Brüksel’de 17-19 Nisan tarihlerinde yapılan AB Konseyi zirvesinin sonuç bildirisinin Türkiye ile ilişkiler bölümü açıklandı. Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis karardan memnun olduğunu belirtti. Hristodulidis, Türkiye’ye bilinçli olarak olumlu bir mesaj verildiğini, Kıbrıs sorununda yaşanacak bir ilerlemenin Avrupa-Türkiye sorununda da olumlu gelişmelere yol açacağını ifade etti.

TC DIŞİŞLERİ: KABUL GÖRMEYECEK
Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesi tarafımızdan hiçbir zaman kabul görmeyecektir. Böylesi bir zihniyet, Kıbrıs sorununa veya diğer bölgesel ve küresel meselelere olumlu ve yapıcı bir katkı sunamaz” denildi.

TATAR: BEYHUDE SÖYLEM
Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar ise, “Türkiye-AB ilişkilerini Kıbrıs konusuna dair bir süreçle ilişkilendirmek, Rum pozisyonunu ileri götürmeye yönelik beyhude bir söylemden öteye gitmemektedir. Kıbrıs konusunun çözümsüz kalmasının esas sorumlusu, Rum liderliği ve destek verenlerdir” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi