Şener Elcil’den CTP’ye çağrı: “Özel hayatın gizliliğiyle ilgili yasanın değiştirilmesi için derhal girişimde bulunmalı”

Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil, özel hayatın gizliliği yasasıyla gazetecilerin, ellerine geçirdikleri resmî belgeleri kamu yararı olsa bile yayınlamama baskısı altına alındığını ve bu uygulamanın Avrupa insan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu vurguladı.

Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, özel hayatın gizliliğiyle ilgili yasanın değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Elcil yazılı açıklamasında, bu yasa nedeniyle gazetecilerin ellerine geçen resmi belgeleri kamu yararı için olsa bile yayınlamada sorun yaşadığını, baskı altına alındığını belirterek, bu uygulamanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu belirtti.

Elcil şöyle devam etti:

“Bu yasayı yapan ve savunan Cumhuriyetçi Türk Partisi bu yasanın amacından saptırılan bölümlerinin değiştirilmesi için derhal girişimde bulunmalıdır. Bu yasayı savunmak ayrılıkçı rejime hizmet etmek ve en temel insan hakkı olan düşünce, fikir ve ifade özgürlüğüne zincir vurmaktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi