Son ankete göre CTP birinci parti

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS) Direktörü Mine Yücel, Mart 2024 anketinde siyasi partilerin durumunu belirten tabloyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Bugün Kıbrıs

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS) Direktörü Mine Yücel sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Mart 2024 döneminde yapılan ankette, katılımcılara sorulan “Önümüzdeki Pazar günü seçim yapılsa kime oy verirdiniz?” sorunun yanıt grafiğini paylaştı. Grafikte yer alan bilgilere göre, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) yüzde 28,42 ile birinci parti olurken, hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) ise yüzde 27,55 ile ikinci parti oldu.

İki partinin arasında az bir puan farkı olmasına rağmen, diğer partilerle açılan ara dikkat çekti. Anket sonuçlarına göre üçüncü parti görülen Demokrat Parti’nin (DP) oy oranı yüzde 4,12, dördüncü parti olan Toplumcu Demokrasi Partisi’nin oyu ise yüzde 3,47.

Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç, oy kullanmayı düşünmeyenlerin oranının yüzde 11.28 olması ve bu oranın CTP ve UBP dışındaki partilerin toplamına neredeyse eşit olması oldu.

Anket sonuç grafiği şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi