Hristodulidis: “Kıbrıs çözümünün temelinde değişiklik olmayacak”

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorununun çözümü için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarında tanımlanandan başka bir temelin asla olmayacağını söyledi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin iki devletli çözüm yönündeki pozisyonunun uluslararası camia tarafından da kabul edilmediğini ve Kıbrıs sorununun çözümü için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarında tanımlanandan başka bir temelin asla olmayacağını vurguladı.

Radyo RIK’in haberine göre dün gece Londra’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Hristodulidis, müzakerelerin yeniden başlaması için Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüyü ön koşul olarak belirlediğini söyledi.
Türkiye’nin pozisyonlarına yalnızca Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetleri tarafından değil, aynı zamanda uluslararası toplum tarafından da yanıt verildiğine dikkat çekti.

Rum lider, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği çerçevesinde Kıbrıs sorununa bir çözüm için müzakerelere başlama konusundaki kişisel taahhüdünü yineledi.

Ayrıca, BM Genel Sekreteri kişisel elçisinin atanmasını memnuniyetle karşıladığını ve Antonio Guterres’in karşılıklı olarak kabul edilebilir ve adil bir çözüme yönelik müzakerelere devam etme ihtiyacı lehine önemli bir mesaj verdiğini yineledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi