Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan Ankara-Atina hattı mesajı: “Çocuklarımın, parmakların tetikte olmadığı bir bölgede yaşamalarını istiyorum”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, Türkiye-Yunanistan arasındaki yumuşamanın sürmesinin istediğine dair mesajlar verdi.

Hürriyet’yen Yorgo Kırbaki’nin haberine göre “Delfi Ekonomik Forum”u etkinliğinde konuşan Yorgo Gerapetritis, Türk-Yunan ilişkilerine değinirken hedefini “Çocuklarımın, parmakların tetikte olmadığı bir bölgede yaşamalarını istiyorum. Onlara, sakin bir mahalle emanet etmek istiyorum” dedi.

Uluslararası ilişkilerde gerilimin kaçınılmaz olduğu dönemler olduğunu söyleyen Gerapetritis, “Önemli olan bu gerginliklerin krizlere dönüşmemesidir. Geçen yıllara kıyasla, son bir yıl içinde çıkan gerginlikleri de, Türkiye ile en üst düzeyde konuşarak, krize dönüşmeden süratle yatıştırabildik” dedi.

Yunan bakan, “Türkiye ile aramızdaki meseleleri daha fazla dramatize etmemeliyiz. Bunların en önemlisi kıta sahanlığı ve ekonomik münhasır bölge sınırlarının belirlenmesidir. Bizim için uluslararası yargıya intikal ettirilebilecek tek anlaşmazlık konusu budur” değerlendirmesinde bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi