Kıbrıs’ın güvenlik durumu ile ilgili sözcüden açıklama

Sözcü Konstantinos Letymbiotis "Mevcut göstergeler acil bir tehlikeye işaret etmiyor. Ancak geniş bölgede gerilimin tırmanmasıyla karşı karşıyayız ve güvenliğimiz için her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs’ta güvenlikle ilgili endişelerin olup olmadığı yönündeki soruya güneyin hükümet sözcüsü Konstantinos Letymbiotis şunları söyledi: “Mevcut göstergeler acil bir tehlikeye işaret etmiyor. Ancak geniş bölgede gerilimin tırmanmasıyla karşı karşıyayız ve güvenliğimiz için her türlü tedbiri alıyoruz.”

Güney basınında yer alan haberlere göre Letymbiotis, dün Rum lider Nikos Hristodulidis’in İsrail’deki durumun “çok zor” olduğunu belirttiği açıklamalarını yineledi ve adanın herhangi bir saldırıya karışmadığını vurguladı.

Kıbrıs’ın hedef olma ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soruya ise şu şekilde yanıt verdi: “Ülkemiz gerilimin hiçbir şekilde içinde olmadığını pratikte kanıtlıyor. Sorunları saldırılarla çözeceğimizi düşünmüyoruz.”

Letymbiotis ayrıca, “Kıbrıs’ın içindeki ve dışındaki durumu detaylı bir şekilde inceledik, alarm durumuna geçtik ve durumu çok dikkatli bir şekilde izliyoruz” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi