Kıbrıs, İngiliz Milletler Topluluğu toplantısına ev sahipliği yapacak

Tema: 'Dayanıklı ortak okyanusumuz: Kıbrıs'tan Samoa'ya'

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs, İngiliz Milletler Topluluğu Genel Sekreteri Patricia Scotland’ın liderliğinde Pazartesi günü başlayan toplantılara ev sahipliği yapıyor. Scotland, Cuma günü gerçekleşecek olan Commonwealth bakanlarının okyanuslarla ilgili toplantısına hazırlanıyor. İngiliz Milletler Topluluğu Genel Sekreteri, güneydeki Başkanlık Sarayı’nda Başkan Nikos Hristodulidis ile görüştü. Scotland’ın ‘Dayanıklı ortak okyanusumuz: Kıbrıs’tan Samoa’ya’ teması altında açılış toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou ile de görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Cyprus Mail‘in haberine göre toplantıya İngiliz Milletler Topluluğu genelinden hükümet bakanları ve üst düzey yetkililer katılacak ve üye ülkelerin endişelerini dile getirmeleri için bir fırsat olacak.

Kıyı eyaletleri, 56 Commonwealth üyesinin 49’unu oluşturuyor ve tüm ülkeler ticaret, ulaşım, kaynaklara erişim ve güvenlik açısından okyanuslara bağımlı.

Okyanus işlerinden sorumlu Commonwealth bakanları, Commonwealth Okyanus Deklarasyonu’nun ilkelerini, önceliklerini ve eylemlerini belirlemek amacıyla bir araya gelecek ve Commonwealth hükümet başkanları toplantısında (CHOGM) deklarasyonun kabul edilmesinin önünü açacak bir yol haritası üzerinde anlaşmaya varacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi