KİM BU ÖZEL SORUŞTURMA ŞUBESİ?

Türkiye’de Fetullah Gülen Cemaatinin 15 Temmuz 2016’daki ‘kalkışmasının’ ardından 2017’de Kıbrıs’ta kurulan Özel Soruşturma Şubesi ilk olarak devletin içindeki cemaatçileri araştırmakla görevlendirildi. Türkiye’deki gibi cadı avına döndüğü düşünülen davaların yanı sıra, ‘sahte reçete’ soruşturması ve ‘ön izin’ vurgununu da bu birim araştırıyor.

Bugün Kıbrıs

TÜRKİYE’DEN Mİ GELDİLER?
Bilinenin aksine özel birim 4’ü kadın, 20 civarı Kıbrıslı Türk polisten oluşuyor. Aralarında Ankara Polis Akademisi mezunları da var. Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurulan Özel Soruşturma Şubesi, Adli Şubenin yetişemediği dosyalara bakıyor. Ekibin tamamı tahkikat yani araştırma, soruşturma memuru. Aralarında istihbaratçı yok.

KADIN PATRON İFADEYE ÇAĞRILDI
Öte yandan güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, gazetemizin ortaya çıkardığı, ülkeye getirilen işçiler üzerinden yaşanan ‘ön izin vurgunu’ ile ilgili polis soruşturması da ilerliyor. İnsan kaçakçılığına olanak tanıyan durumla ilgili adli kesimler soruşturmanın büyümesini bekliyor. Gazetemizin varlığından bahsettiği, Facebook fenomeni Serdinç Maypa’ya ait ses kayıtlarında yer alan ‘kadın patronun’ da ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

YOLSUZLUKLAR İÇİN POLİS ATANDI
Bilindiği gibi Maypa, yolsuzluklarla ilgili yayınladığı belgeler nedeniyle ‘‘özel hayat’ denilerek tutuklanmış, 3 gün tutukluluğun ardından tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı. Yargıç, Maypa’nın iddialarındaki yolsuzlukların da araştırılması talimatını vermiş, 15 gün sonrasına izahat istemişti. Mali Şubeden tahkikat memurunun atandığı ve çalışmalara başladığı da gazetemize gelen bilgiler arasında.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi