Güney şiddetli dolu ve sağanak için sarı alarm yayımladı

Güneyin Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün saat 10.00-19.00 saatleri arasında, sağanak yağış ve dolu için sarı alarm verdi.

Güneyin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sağanak yağış ve dolu için sarı alarm verildiği bildirildi.

Güneydeki basında yer alan habere göre, kuvvetli fırtınanın bölgeyi etkilemesi bekleniyor. Yağış şiddeti saatte 35 ila 55 milimetre arasında değişecek ve yer yer dolu yağışı olacak.

Uyarı 10.00’dan 19.00’a kadar geçerli olacak.

Bugün sabah saatlerinde havanın parçalı az bulutlu olması bekleniyor. Gün içinde artan bulutlu hava etsini gösterecek. Yer yer yağmur ve şiddetli fırtına bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzeydoğudan güneydoğuya esecek. Sıcaklık iç kesimlerde 24 derece, sahillerde 22 derece ve dağlık kesimde 12 derece dolaylarında olacak.

Akşam saatlerinde ise havanın genellikle bulutlu olması, aralıklı yağmur ve batı, güney ve doğuda ise yer yer fırtına bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzeydoğudan güneydoğuya doğru esecek. Sıcaklık iç kesimlerde 10 dereceye, sahillerde yaklaşık 13 dereceye ve dağlık kesimde 5 dereceye kadar düşecek.

Salı günü ise hava genellikle bulutlu olacak ve aralıklı yağmur ve öğleden sonra yer yer fırtına bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günleri hava kısmen bulutlu olacak ve aralıklı yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor. Sıcaklık ise, Çarşamba ve Perşembe günleri artmaya başlayacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi