“Shakespeare’in Şen Kadınları” bu akşam Mağusa’da izleyici karşına çıkacak

Baraka Kültür Merkezi tarafından sahnelenen "Shakespeare'in Şen Kadınları" adlı tiyatro oyunu, Çatalköy'ün ardından bu akşam saat 20.00’de Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde (KÜKOM) izleyici karşına çıkacak.

Bugün Kıbrıs

Bağımsızlık Yolu emekçinin partisinin ev sahipliğinde turneye çıkan “Shakespeare’in Şen Kadınları” adlı tiyaro oyunu Çatalköy’deki performansının ardından, bu akşam (6 Nisan Cumartesi) Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde (KÜKOM) saat 20.00’de sahne alacak.

Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada, oyunun yetişkinlere yönelik olup 12 yaş üzeri tüm tiyatro severlerin davetli olduğu belirtildi. Bilet fiyatlarının 50 TL olduğu bildirilen açıklamada, 0533 869 36 68 numaralı telefondan da rezervasyon yapılabileceği bildirildi.

Açıklamada oyunla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Şairane diliyle, asırlar öncesinden bize seslenen, aynı zamanda çağdaşımız olan büyük bir yazar William Shakespeare…

Yaşama dair tüm evrenselleri, insanın hırs ve zaaflarını gözler önüne sererken, hem kendi zamanının hem de bugünün ezen-ezilen çelişkisine, yönetenlerle halkın ilişkisine, aşka, dostluğa, ihanete, şiddete ve daha nicesine dair düşünme, sorgulama, yorumlama fırsatı veriyor oyunlarıyla.

William Shakespeare’in Romeo ve Juliet, Venedik Taciri, Macbeth, Hırçın Kız oyunlarındaki kadın karakterlerin ve çeşitli oyunlarındaki soytarı tiplemesinin bir araya geldiği “Shakespeare’in Şen Kadınları”, ataerkiyi sorgulamasının yanı sıra günümüz emek dünyasının sorunlarını da işliyor.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi