Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ) yaşanan mali krize çözüm bulmak amacıyla sendika, hükümet ve üniversite yönetimi arasında uzun süren müzakereler sonucunda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve ilgili Protokol, üye oyları ile onaylandı.

Bugün Kıbrıs

DAÜ-SEN tarafından yapılan basın açıklamasına göre, %76.12 oylama sonucuyla sendika üyeleri tarafından kabul edilen söz konusu sözleşme, 4 Nisan 2024 tarihinde imzalandı.

Sözleşme imza törenine; Başbakan Dt. Ünal Üstel, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk, Rektör Prof. Dr. Hasan Kılıç ve üniversitede örgütlü sendikaların temsilcileri katıldı.

Sendikanın açıklamasında, mali krizin üstesinden gelmenin ancak ortak sorumluluk, uzlaşı ve işbirliği ile mümkün olduğu vurgulandı. Müzakere süreci boyunca sendika, hedef odaklı ve sorumlu bir sendikacılık anlayışıyla hareket ettiğini, eylemler yaptığını, bilgilendirme mesajları yayınladığını ve çok sayıda basın toplantısı gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, sendika yönetiminin görevde bulunduğu süre içinde 3. kez Toplu İş Sözleşmesi imzalayarak iş barışı ve düzenini sağladığını ifade etti.

Müzakere sürecinde özellikle Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk’in, Rektör Hasan Kılıç’ın, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın ve diğer siyasi aktörlerin emekleri ve katkıları öne çıkarıldı. İmzalanan protokolle birlikte üniversitenin geleceğe umutla bakma şansı yakaladığı ve kriz sürecinde hiçkimsenin ekmeğinden yoksun bırakılmadığı ya da işten çıkarılmadığı belirtildi.

Sendika, üye desteğiyle güç bulduğunu ve üniversitenin daha iyi günlere doğru ilerleyeceğine inandığını vurgulayarak basın açıklamasını tamamladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi