CTP’li kadınlardan Ercan’da şok eylem: “Emrullah’ın Borçları Halkın Cebini Yakıyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, bugün sabah Ercan Havalimanında gerçekleştirdiği şok eylemde hükümetin T&T Şirketi direktörü Emrullah Turanlı'ya sağladığı imtiyazları protesto etti.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, bugün Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirdiği şok eylemle işçi ve yolcu güvenliğinin ısrarla ihmal edilmesini, kamu kaynaklarının özel şirketlere peşkeş çekilmesini, T&T şirketi direktörü Emrullah Turanlı’nın vergi borçlarının affedilmesini ve havalimanının elektrik borcunu ödememesini protesto etti. Parti yetkililerin yanı sıra çok sayıda üyenin katıldığı eylemde, havalimanının önüne ütü masaları, elektrikli süpürgeler ve daha birçok elektronik ev eşyası yerleştirildi. “Emrullah Fişi Nereye Takalım?”, “Emrullah’ın Borçları Halkın Cebini Yakıyor”, “Çaldığın Elektrik Tepsin Seni Emrullah”, “Bu işyerinde can güvenliği yoktur”, “Okul, hastane, kreş yok, yolsuzluk, talan peşkeş var”, “Taşyapı Sözleşmesi Feshedilsin”, “Atanmış hükümet memleketi satıyor” yazılı pankart ve dövizler tutan CTP’li kadınlar, “Arıklı giderken AKSA’nı da al!”, “Madem elektrik bedava, Emrullah çamaşırı sen yıka” sloganları attı.

CTP Kadın Örgütü Genel Sekreteri Gülden Karakaya, Ercan Havalimanı’nda düzenledikleri eylemde yaptığı açıklamada, T&T şirketinin sahibi Emrullah Turanlı’nın yıllardır halkı sömürmesini ve devlet kaynaklarını tüketmesini şiddetle kınadıklarını belirtti. Karakaya, Turanlı’nın Türkiye’de birçok davaya karıştığını ve mahkeme kararlarıyla durdurulan işler yaptığını dile getirdi. Ayrıca, Turanlı’nın hiçbir havaalanı inşaatı deneyimi olmamasına rağmen, Ercan Havalimanı’nın yapımını üstlenerek ihale şartnamesine uymadığını ve halkın kaynaklarını kötüye kullandığını vurguladı.

Karakaya, Turanlı’nın elde ettiği gelirleri düşük göstererek diğer şirketlerine aktardığını ve devletin ciddi gelir kaybına uğradığını belirtirken, işbirlikçi bakanların da Turanlı’nın çıkarlarını koruyacak şekilde ek sözleşmeler imzaladığını ifade etti. Ayrıca, Turanlı’nın sürekli olarak Ercan’daki inşaat işlerini geciktirdiğini ve devletten milyonlarca Euro’nun kaçırılmasına neden olduğunu dile getirdi.

Genel Sekreter Karakaya, Turanlı’nın yasal olmadığını bile bile KKTC’ye işçi ve iş makineleri getirerek gümrük vergilerini ödememekte diretmesini eleştirirken, Turanlı’nın halkı küçümseyici açıklamalar yaptığını da ifade etti. Karakaya, havalimanı inşaatının tamamlanmamasına rağmen şantiye elektriğinin kullanılmaya devam edilmesini ve bu durumun bir işçinin ağır yaralanmasına neden olduğunu da vurguladı.

Son olarak, Karakaya, Turanlı’nın Kıbrıs Türk halkını sömürdüğünü ve borçlarını halkın omuzlarına yüklediğini belirterek, adaletin sağlanması ve halkın çıkarlarının korunması için mücadele edeceklerini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi