İsias ortak davamız I Adalete ışık tutmak için yürüyoruz

6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden Şampiyon Meleklerimiz için adalet arayışında ikinci dava 26 Nisan’da görülecek. Kıbrıslı Türkler, bu dava öncesinde de adalet mücadelesindeki kararlılığını göstermek için Lefkoşa’da sokağa çıkıyor.

Bugün Kıbrıs

6 Şubat’ta Maraş merkezli depremlere Adıyaman İsias Otel’de yakalanan ve hayatlarını kaybeden 35 öğrenci, öğretmen ve veli için adalet arayışı kararlılıkla sürüyor.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği sosyal medya hesaplarından yapılan çağrıda, adalet talebini yükseltmek için gerçekleştirilecek ikinci meşale etkinliğinin 19 Nisan Cuma günü saat 19.00’da Lefkoşa Otobüs Terminali’nden başlayıp, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde tamamlanacağını duyurdu.

Adıyaman’da 26 Nisan’da görülecek ikinci dava öncesi açıklanan Gazi Üniversitesi Bilirkişi Raporuna dayanarak, Bozkurt ailesinin küçük oğlu Efe Bozkurt ve inşaat mühendisi Halil Bağcı’nın teminatla serbest bırakılması çocukları için adalet mücadelesi veren Kıbrıslı Türkler arasında öfkeye neden olmuştu. Dava öncesi mücadele kararlılığını bir kez daha vurgulamak için gerçekleştirilecek yürüyüşün oldukça kalabalık geçmesi bekleniyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi