CTP’DEN ÖZTÜRKLER’E VETO

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yükseköğretim kurumları ve YÖDAK’ın araştırılmasına ilişkin kurulan meclis komitesinin başkanı UBP’li Ziya Öztürkler’in görevden alınacağı sinyalini verdi. Bilindiği gibi Öztürkler sahte diploma soruşturmasının sürdüğü üniversitenin yönetimindeydi.

ŞAİBELİ İSME İTİRAZ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve milletvekilleri dün mecliste komite çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi. Bugün Kıbrıs’ın Ziya Öztürkler ile ilgili sorusu üzerine Erhürman, “Kısa bir süre sonra o komitede bir değişiklik beklentimiz var” dedi. Bilindiği gibi Öztürkler akademik makaleleri nedeni ile de kamuoyunda sorgulanıyor.

DÜRÜST VE BEROVA
Komitenin başkan vekili Sıla Usar İncirli ise verdiği rakamlarla krizin göz göre göre geldiğini ortaya koydu. İncirli, elde ettikleri olguları paylaşarak sadece kursiyer olarak adaya gelenlerin yarısından fazlasının kayıp olduğunu belirtti. Toplantıda en fazla üniversite iznini 16 adet ile Kemal Dürüst ve 7 adet ile Özdemir Berova’nın verdiği ortaya çıktı.

14 AYDIR HALK ÇALINIYOR
Hayat Pahalılığının yanlış hesaplanması ile ilgili kurulan komite çalışmaları hakkında bilgi veren Devrim Barçın ise bilerek ya da bilmeyerek insan hatası nedeniyle İstatistik Kurumunun yanlış veriler girdiğini ve 14 aydır HP’nin düşük gösterildiğini belirtti. Barçın, Kurum Başkanının, 829 maddenin 75’inin hatalı olduğunu kendi beyanlarında kabul ettiğini açıkladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi