SUÇLAR HALININ ALTINA… I Yolunu buldular: Sahte diplomayı kullanmayanlar sessiz sedasız affedilecek

UBP milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun eşi, Hala Sultan İlahiyat Koleji Müdür Muavinliğinden emekli Meryem Ece Sucuoğlu’nun da Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden sahte diploması olduğu ortaya çıktı ancak tutuklama olmadı.

ECE SUCUOĞLU SORULARDAN KAÇTI
Meryem Ece Sucuoğlu hakkında celpname çıkarıldı, ifade için polise çağrıldı, tutuklanmayarak serbest bırakıldı. Bugün Kıbrıs’a konuşan Ece Sucuoğlu, “Şu anda duyduğunuz seslerden anlayacağınız gibi torunlumla birlikteyiz” dedi. ‘Poliste ifade verdiğiniz doğru mu?’ sorusuna “Neden soruyorsunuz bunu, ben sizi sonra arayım çok teşekkür ederim” şeklinde cevap vererek telefonu kapattı.

FAİZ SUCUOĞLU YALAN KONUŞTU
UBP milletvekili Faiz Sucuoğlu ise gazetemizin sorduğu sorulara, “Öyle bir şey yok, dedikodu” diyerek cevap verdi. Sucuoğlu eşinin evde olduğunu, ne tutuklama ne de ifadeye çağrılma olduğunu savundu. Sucuoğlu ile telefon görüşmemizin ardından polisteki kaynaklarımız Ece Sucuoğlu’nun ifadeye çağrıldığını doğruladı. Sucuoğlu’nun gazetecilere söylediği yalanlara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

GEÇEN HAFTAKİ AÇIKLAMAYA DİKKAT:
Faiz Sucuoğlu geçtiğimiz hafta Türkiyeli gazetecilere yaptığı açıklamada ise aslında olacakları Ersin Tatar gibi itiraf ediyordu: “Bu diplomayı kötü niyetle kullanan, terfi için kullananlar ayrı ama bir de hiç bir yerde kullanılmamış diplomalar için ayrı bir şey yapmak lazım. Çünkü iş farklı boyutlara gidecek gibi görünüyor. Siz eğitimi böyle yaralarsanız yarın öbür gün inanılmaz ekonomik sıkıntılar yaratır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi