Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’ndan uzatılan bayram tatiline tepki

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Bakanlar Kurulu kararıyla uzatılan bayram tatilinin katma değer yaratan, vergi ve prim ödeyen, emek veren işletme ve çalışanları yok saydığına işaret ederek sadece belirli kesimlerin düşünülerek alındığına vurgu yaptı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, son Bakanlar Kurulu kararıyla hafta sonu tatilinin gerekçe gösterilerek bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının üretimi ve çalışmayı olumsuz etkileyeceğini belirtti.

9 günlük bayram tatilinin, bir aylık sürenin yaklaşık üçte birini oluşturduğuna dikkat çeken oda, diğer hafta sonu tatilleri de hesaba katıldığında ayın 13-14 gününün tatilde geçeceğini vurguladı. Alınan uzun tatil süresinin gerekçesinin net bir şekilde açıklanmadığını belirtti.

Oda açıklamasında, bu kararın katma değer yaratan, vergi ve prim ödeyen, emek veren işletme ve çalışanları yok saydığını ifade etti. Pandemi döneminde olduğu gibi, “kendi başlarına baksınlar” yaklaşımının devam ettiğini dile getirdi.

Açıklamada, bazı kişilerin rahat ederken binlerce işletme ve çalışanın kaderine terk edildiği belirtildi. Tatil kararının sadece belirli bir kesimi düşünüldüğü ve diğerlerinin çıkarlarının göz ardı edildiği vurgulandı.

Oda, üretmenin ve çalışmanın önünün gereksiz tatillerle kesildiğini ifade ederek, bu kararın işletmeler ve çalışanlar için daha çok sıkıntı ve ızdırap getireceğini belirtti.

Son olarak, açıklamada bayram tatilinin, özellikle işletmeler ve çalışanlar için düşünülmediği ve bu kesimin çıkarlarının gözetilmediği vurgulanarak, bu durumun daha fazla özveri ve fedakarlık gerektiren bir dönemde endişe verici olduğu dile getirildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi