Ülke tarihinde ilk; Suudi Arabistanlı model Kainat Güzeli olmak için yarışacak

Rumy al-Qahtani ülkesini “Miss & Mrs Global Asya” güzellik yarışmasında temsil etti.

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk gerçekleşti. Malezya’da düzenlenen “Miss & Mrs Global Asya” güzellik yarışmasında ilk kez bu sene bir Suudi Arabistanlı bir model yarıştı. Yarışmada ülkesini temsil eden olan model Rumy Al-Qahtani, aynı zamanda Kainat Güzeli olmak için “Miss Universe” adlı güzellik yarışmasınadakatılım gösterecek.

28 Eylül’de gerçekleşecek olan yarışma, Meksika ev sahipliğinde yapılacak. Suudi Arabistan’ı temsil edecek olan model Rumy al-Qahtani; “Miss Universe 2024 yarışmasına katılmaktan onur duyuyorum. Bu Suudi Arabistan’ın Kâinat Güzellik Yarışması’na ilk kez katılması anlamına geliyor” cümleleri ile gururunu ifade etti.

TÜRKİYE’DEKİ TAKİPÇİLERİNE SESLENDİ
Model kendisine destek olan Türkiye’deki takipçilerini de unutmadı. Yaklaşık 1 milyon takipçisi olan; yaptığı kombinleri ve yarışma deneyimlerini paylaşan model, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı karede “Günaydın Türkiye’deki dostlarım” ifadelerini kullanmıştı. Yaptığı başka bir paylaşımda ise “Türkiye’deki arkadaşlara tüm sevgi ve takdirimle, nazik sözleriniz için teşekkür ederim” sözleri ile Türkiye’ye selam gönderdi.

SUUDİ ARABİSTANLI MODEL YARIŞMADAN ELİ BOŞ DÖNDÜ
Model Rumy al-Qahtani’nin katıldığı “Miss & Mrs Global Asya” yarışmasının katılımcıları ve kazananları ise şu şekilde:

Bu yıl gerçekleşen “Miss & Mrs Global Asya” yarışmasında Avustralya, Borneo, Hindistan, Endonezya, Japonya, Tayland, Filipinler, Singapur, Suudi Arabistan, Vietnam, Bangladeş, Myanmar ve Malezya’nın da bulunduğu 25 yarışmacı 12 farklı ülke ve bölgeden katıldı.

“Mrs. Global Asya 2024” ünvanını almaya hak kazanan yarışmacı ise Filipinleri temsil eden Dyan Shane Mag Abo oldu. Kazanan Filipinli yarışmacıya tacını geçen yılın kazananı Bornealı model Kimi Tomas teslim etti.

“Miss Global Asian 2024” ünvanını almaya hak kazanan yarışmacı ise Singapurlu Jesseca Long oldu. Ona ise geçtiğimiz Miss Global Asian tacı kazananı Filipinli Gliyam Cundangan verdi.

Ülkesinin tarihinde ilk kez bir güzellik yarışmasında yarışan Suudi Arabistanlı model ise yaptığı bir sosyal medya paylaşımında “Malezya’da düzenlenen Miss Asia International 2024 yarışmasına katılmaktan .

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi