CTP Gençlik: “Biz yaratılan çarpık düzende yaşam mücadelesi verirken birileri sahte diplomalarıyla gününü gün ediyor!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Girne İlçesi, sahte diploma skandalına karşı eylem yaptı. Adalete olan güvenin vurgulandığı eylemde, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar'ın af önerisinin ise yargıya müdahale olduğunun altı çizildi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Girne İlçesi, ülkede yaşanan diploma skandallarına tepki göstermek için Girne’de eylem yaptı. Pankart açarak basın bildirisi okuyan gençler, yaratılan torpil düzenini eleştirdiler ve adaletin gerçeği ortaya koyacağına olan inançlarını dile getirdiler. Eyleme CTP Girne İlçe Başkanı ve milletvekili Ongun Talat, MYK üyesi Birol Karaman, Gençlik Örgütü Başkanı Çise Mevlit ve çok sayıda CTP’li genç katıldı.

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçe Başkanı Dünay Laçin Soyal eylemde yaptığı açıklamada, hükümetin eğitim sistemindeki çarpıklıklara ve adaletsizliklere dikkat çekti. Soyal, açıklamasında gençlerin zor ekonomik koşullar altında eğitim hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını ve bileğinin hakkıyla kazanılan eğitim burslarının dahi ödenmediğini belirtti. Torpil düzeni içerisinde sahte diploma ile makamlara gelerek haksız kazanç sağlayanların olduğunu dile getiren Soyal, bu durumun gençler üzerindeki hayal kırıklığını vurguladı.

Diploma sahtekarlığı skandalını büyük bir endişeyle takip ettiklerini ifade eden Soyal, suç işleyenlerin yargı önüne çıkarılmasını ve adil bir şekilde cezalandırılmasını talep etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini belirten Soyal, adalet sisteminin eninde sonunda gerçeği ortaya koyacağına inandıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın sahte diploma soruşturması çerçevesinde pişmanlık düzenlemesi önerisinde bulunmasına da değinen Soyal, bu önerinin yaşananlar ve gerçekler üzerinde müdahale anlamına geldiğini belirtti. Herhangi bir af kararının suç işleyenleri teşvik edeceğine ve adalet duygusunu zedeleyeceğine dikkat çeken Soyal, gençler olarak bu kararın karşısında olacaklarını ve yaşananların sorumluları hakkında hukukun önünde adil bir şekilde hesap verilmesi gerektiğini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi