Asıl meselede kimse aklanmış değil

Facebook fenomeni Serdinç Maypa, belgeler konusunda serbest kaldı ancak insan kaçakçılığı konusu hala kapanmadı. Müteahhitler Birliği üzerinde de soruşturma sürüyor. Polisin ses kayıtlarındaki ‘patroniçe’ye ulaşıp ulaşmadığı ise bilinmiyor.

Bugün Kıbrıs

‘ÖZEL HAYAT’TAN SERBEST
Yayınladığı belgeler nedeniyle ‘özel hayatın ifşası’ suçlamasıyla tutuklanan Serdinç Maypa, tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. Polis, Maypa ile ilgili araştırılması gereken şeyler olduğunu söyleyerek 4 gün tutukluluk talep etti, sahte bir belgenin varlığından söz etti, yargıç serbest kalmasının soruşturmaya bu aşamada etki etmeyeceğine karar verdi.

TUTARSIZ AÇIKLAMALAR
Yurt dışından işçi getirdiğine dair ses kayıtları ortaya çıkan Maypa’nın bu kartel ile olan bağı araştırılıyor. Polis elindeki bulgulara dayanarak dünkü mahkemede Maypa’ya başka suçlarla ilgili dava gelebileceğini savundu. Maypa, mahkemenin ilk gününde videoları kabul etmiş, “insan kaçakçılığı yapanları ortaya çıkarmak için yaptım” demişti, dünkü mahkeme çıkışı ise farklı konuştu:

“İnsan kaçakçısı da olduk. ‘Sen de mi Brütüs’ diye başlık atıldı. Canları sağ olsun. Bir video yayınladılar. O videoda defalarca yayınlarımda söylememe rağmen iki gün önce bu videoyu anlatmama rağmen, ben kardeşimi daha önceki yaptığı işteki orada mağdur olan çocukları getirdiğimi söylememe rağmen, yine aynı şekilde o çocuklar Kıbrıs’a işçi getirmek isterken Müteahhitler Birliği tarafından engellenen bu çocuklar, çünkü ‘oğluma getirtmezsen getiremezsin’ ayaklarıyla trilyoner olanlar, bunlar da Cypruvex konusuna el attılar. Bakın arkadaşlar çok enteresandır. Niye biz Türkiye’den getirmiyoruz bu işçileri de Bangladeş’ten getiriyoruz…”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi