2024 yılının ilk “tohum takas” etkinliği gerçekleşti

Yeryüzü Tohumları İnisiyatifi tarafından düzenlenen etkinlikte, Kıbrıs'ın kuzeyinde gittikçe azalan tarım alanlarının korunması için mücadele yöntemleri tartışıldı, tohumlar sınıflandırılarak takas edildi.

Bugün Kıbrıs

Yeryüzü Tohumları İnisiyatifinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Tohum Takas” etkinliklerinin ilki 17 Mart Pazar günü Maraş’ta (Varosha) MAGEM (Maraş Gençlik Merkezi) lokalinde Mağusa Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleşti.

Ekolojik tarım, organik tarım, permakültür ve atalık tohum konularına duyarlı birçok kişi yeni fikirler paylaşmak amacıyla etkililiğe katılım gösterdi. Tohum takas etkinliği öncesinde yapılan paylaşım çemberinde, katılımcılar kendilerini tanıtıp ekolojik tarımla ilgili olumlu ve olumsuz deneyimlerini aktardılar. Karşılıklı sorularla bilgi ve fikir alış-verişi yapılan etkinlikte, ülkemizde bulunan sınırlı tarım alanlarının hızla azaldığına dikkat çekilerek, bununla nasıl mücadele edileceği tartışıldı.

Sohbet sonrasında gerçekleşen tohum takası esnasında tohum envanter çalışmaları çerçevesinde, tohumların kayıtları yapıldı, tohum alındı ve tohum dağıtıldı, kayıt ve ayrıştırma işlemi etkinlik boyunca sürdü.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi