Erhürman: “Ülkeye para akıyor, bu para temiz para değildir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman bugün Meclis’te yaptığı konuşmada, Taşınmaz Mal Komisyonu'nun uluslararası hukukla ilişki kurmada doğru bir örnek olduğuna vurgu yaptı.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman bugün Meclis’te yaptığı “Bu noktaya nasıl geldik” başlıklı konuşmasında, “tanınmamışlığın avantajlarının kullanılması” söylemlerini anımsatarak, bu avantajların, başka ülkelerde kolay kolay yapılamayacak işlerin yapılabilmesi anlamına geldiğini dile getirdi. Zaman zaman bu işlerden ülkeye para aktığının doğru olduğunu ancak bu paranın temiz olmadığını kaydeden Erhürman, “Bu para, temiz para değildir. Temiz olmayan para da temiz olan parayı kovuyor. Temiz olmayan insan, temiz olan insanı da kovuyor” dedi. Erhürman, tanınmamışlığa rağmen uluslararası hukukla ilişki kurmanın doğru örneğinin ise Taşınmaz Mal Komisyonu olduğunu belirtti.

“Nasıl oldu da nüfusumuzu bilmiyoruz ve bundan sonra da nüfusumuzu tespit etmemiz mümkün değil deniyor?” diye soran Erhürman, yabancılara mülk satışının nasıl kontrolden çıktığını sordu. Erhürman ayrıca vatandaşlıklar ve polisiye olayların geldiği noktayla ilgili de sorular yöneltti.

Meclis’teki AB Uyum Yasaları Komitesinin düzgün çalışmadığını söyleyen Erhürman, bunun ülkeyi uluslararası hukukun dışına taşıdığını belirtti. Akredite olmayan bölümler ve üniversitelerin her gün yeni sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Erhürman, “Artık sistemi konuşmak lazım” dedi. Bu sistemin birilerini zengin ettiğine işaret eden Erhürman “Ne yapmamız gerektiği bellidir. Biz, Kıbrıs sorununun çözümü ve uluslararası toplumla bir araya gelme iradesini ortaya koymuş bir toplumuz” dedi.

Kıbrıslı Rumların çözümün önüne takoz koyduğunun doğru olduğunu ancak varoluş için halkı uluslararası hukuk ve toplumla buluşturmak gerektiğini söyledi, bunun için gereken adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Çözüm olmasın diye ön şart konduğunu ileri sürerek, bunun doğru olmadığını söyleyen Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapacağı görüşmeye işaret ederek, konu hakkında Meclis’in bilgilendirilmesinin önemine işaret etti.

Erhürman uluslararası toplumda doğru adımları atmanın önemine işaret etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi