SEN DE Mİ BRÜTÜS! “Herkes işin içinde” demiştik, insan kaçakçılığı iddiaları boyut değiştirdi

Yurttaş gazeteci Serdinç Maypa, ülkeye işçi getirdiği iddialarıyla ilgili gazetemize “kesinlikle böyle bir iş yapmadığını” söylemişti. Gazetemize ulaştırılan video ve ses kayıtlarında Maypa, “patron” dediği bir kadın ile bu işleri yapıyor.

Bugün Kıbrıs/Ayşemden Akın

“HER ŞEY BİZE KALACAK”
Görüntülerde yer alan Türkçe konuşan Bangladeşli işçi telefonla konuştuğu Maypa’ya elinde işçiler olduğunu, portakal bahçelerinde çalışabileceklerini söylüyor, Maypa, “Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’i ve oğlunu temizlemeye çalışırım, bir sürü belge buldum insan kaçakçılığı, onu temizlersem her şey bize kalacak” diyor. Başka bir kayıtta Maypa, “Arif senin adamlar gidiyor mu havaalanına bunları almaya. Eğer gidecekse parayı o alsın, 25 bin demiştin, direkt bana gelsin eve getirsin” diyor.

İŞÇİLER 3 AY PARA ALMADI
Bir başka kayıtta Bangladeşli işçi, Maypa’yı arayarak üç ay önce getirdiği işçilerin hiç maaş almadığını, Mustafa ismindeki birinin evinde kaldıklarını, kötü muamele gördüklerini, ramazan olduğunu, ailelerine para göndermeleri gerektiğini söylüyor ve para istiyor. Maypa, “Üç ay oldu mu ya, olmadı daha” diyor ve 400 Euro vermeye razı oluyor. Maypa’nın bu kez “mal sahibi” dediği yanındaki kadın, işçilere iyi baktıklarını, aç bırakmadıklarını söylüyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi