KTÖS: “Devlet laboratuvarı soruşturması ve sayıştay raporu ile ilgili ne yapıldı?”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, Kıbrıs'ın kuzeyinde farklı dönemlerde bazı siyasilerin yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldiğini ancak soruşturmaların neticelendirilmediğini anımsatarak, son zamanlardaki soruşturmaların ileri aşamaya taşınmasının takipçisi olacaklarını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora yaptığı yazılı açıklamada, ülkede yaşanan sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmalarının Kıbrıs’ın kuzeyinde yaratılan suç cennetini tüm çıplaklığıyla bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çekti. Baybora, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında birçok siyasinin isminin de anılmasının ülkedeki çürümüş düzeni gün yüzüne çıkardığını dile getirerek, “Bu yaşananlar geçmişe dayanmaktadır ve yeni değildir. Ülkemizde farklı dönemlerde bürokrat, milletvekili, bakan ve başbakan olarak görev yapan kişiler yolsuzluk, rüşvet ve görevini kötüye kullanma iddialarıyla zaman zaman gündeme gelmiş fakat soruşturmalar neticelendirilmemiştir” dedi.

Son günlerde rüşvet ve yolsuzluk kapsamında yapılan soruşturma ve tutuklamaları gözlemlediklerini ifade eden Baybora, soruşturmaların ileri aşamaya taşınarak suçluların her kim olursa olsun bedel ödeyerek cezalandırılmasının yakın takipçisi olacaklarını vurguladı.

Hükümete ve muhalefete, “Hükümet ortağı bir milletvekili ile ilgili Kooperatif Merkez Bankası ve Kalkınma Bankası yönetim kurulu başkanı olduğu dönemlerde verilen usulsüz ve geri ödenmeyen kredilerle ilgili soruşturma açıldı mı?” ve “2016 yılında devlet laboratuvarı ile ilgili polis soruşturması ve sayıştay raporu ile ilgili ne yapıldı?” sorularını yönelten Baybora, “Yıllarca üstü kapanmaya çalışılan devleti zarara sokan bu konular hakkında ivedi olarak girişim başlatılması ve sonuçlandırılmasını bekliyoruz” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi