İsias davasında yeni gelişme: Efe Bozkurt ve Halil Bağcı teminatla serbest kaldı

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi, İsias davasındaki zanlıları tutukluluk hallerini değerlendiren ara kararında otel sahibi Bozkurt ailesinin en küçük oğlu Efe Bozkurt ile 2001’de yapılan tadilatta statik projeye imza koyduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan inşaat mühendisi Halil Bağcı’nın tahliyesine karar verdi.

Bugün Kıbrıs

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi, İsias davasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerini değerlendirdi. Mahkeme, otel sahibi Bozkurt ailesinin en küçük oğlu Efe Bozkurt ile 2001’de yapılan tadilatta statik projeye imza koyduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan inşaat mühendisi Halil Bağcı’nın tahliyesine karar verdi.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde verdiği görüşe rağmen mahkeme, verdiği ara kararda, sanıklar Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın dosyaya yeni giren delilleri de dikkate alarak, yurtdışına çıkış yasağı ve belirlenen kuruma başvuruda bulunma şeklinde uygulanacak adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Kararı değerlendiren hukukçular, Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın serbest bırakılması anlamına gelen bu kararın hiçbir sanığın beraatı yönünde bir gösterge olmadığının altını çizdiler. Ailelerin avukatları konuyu değerlendiriyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi