ABD: Saldırı öncesi Rusya’yı uyardık

Beyaz Saray'dan "Crocus City Hall" saldırısı hakkında yapılan açıklamada, "Saldırıdan önce ABD yönetimi, Rus yetkililere, terör tehdidine ilişkin açık ve detaylı bilgi iletmiştir" denildi.

Beyaz Saray, Moskova’daki “Crocus City Hall” konser salonuna düzenlenen ve 143 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin Rusya’ya önceden yazılı olarak “terör tehdidine” dair uyarı notu gönderdiklerini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

Moskova’nın, söz konusu saldırının arkasında Ukrayna veya ABD’nin olabileceğine yönelik açıklamalarını reddeden Kirby, “bu durumun Rus yönetiminin olayı çarpıtma yöntemi olduğunu” savundu.

Kirby, Moskova’daki terör saldırısının tek sorumlusunun IŞİD olduğunu kaydederek, “Açıkçası ABD, bu saldırıyı önlemeye çalışmıştır ve bunu Kremlin biliyor. 22 Mart’taki saldırıdan önce ABD yönetimi, Rus yetkililere, Moskova’daki toplu etkinlik ve konserlere yönelik terör tehdidine ilişkin açık ve detaylı bilgi iletmiştir” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, ABD’nin 7 Mart’ta Moskova saatiyle 11.15’te, daha önce de kullandıkları prosedürlere uygun şekilde, söz konusu terör tehdidine ilişkin “yazılı” güvenlik uyarı notunu ilettiğini aktardı.

AA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi