OTO GALERİLERE DE SIRA GELECEK Mİ?

Kara para aklamanın aracısı olan oto galeriler sokak aralarına dahi açılıyor. Ülkede 1500 galeri olduğu belirtiliyor. Kaynağı belli olmayan parayı sisteme sokan galerilerin mercek altına alınması gerekiyor.

GRİ LİSTEDEN ÇIKMAK
Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali suçlarla mücadelede önemli adımlarıyla Türkiye’nin Haziran ayında gri listeden çıkarılacağını söylemişti. Kıbrıs’ın kuzeyinde süren tüm yolsuzluk operasyonlarının da bu nedenle yapıldığı düşünülüyor. Voice of America’nın haberine göre çok yakında mülk satışlarına kısıtlama geliyor.

TATAR: İSRAİL DÜŞMAN DEĞİL
VoA Türkçe’ye konuşan Kıbrıslı siyasiler özellikle mülkiyet konusuna değindi. İsrailliler tarafından toprak ve konut alındığı ile ilgili soru üzerine Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, “İsrail bizim düşmanımız değil ki tehdit olsun. Rumlar gelip satın almıyor. Bize tehdit Rumlar. İsrailli, yatırım için buradadır” dedi.

ERHÜRMAN: SİSTEM ÇÖKTÜ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “İskele ilçesinde Farsça, Rusça tabelalar görüyoruz. Buralar tamamen elden çıktı. Lefke’nin nüfusu 14 bin 500; buraya bağlı Gaziveren köyünde 20 bin konut inşaatı var. Girne’ye bağlı Esentepe’de de durum böyle. Kamu eğitim ve sağlık sistemi çöktü. Ayrıca Annan Planı’nda kuzeyin üçte ikisi Kıbrıslı Türklere ait olacaktır ifadesi vardı. Bunun da sıkıntıya girmesi durumu var” dedi.

ÖZERSAY: MAFYA SATIN ALIYOR
HP Genel Başkanı Kudret Özersay ise “Dünya genelinde kara para hareketinde değişiklik var. Kara para konusunda süper lüks daireler ve lüks araçlar, bunlarda bir patlama var. Mafya, siyaseti rüşvetle satın alıyor. Yasal düzenlemeyle kısıtlama getirilebilmesi açısından ise Kıbrıs Meclisi’nde kaç kişi avukat ve kaçı avukat eşe sahip boyutu da var elbette buna da bakılmalı” dedi.

SUCUOĞLU: OTO GALERİLER ŞÜPHELİ
UBP milletvekili ve devrik Başbakan Faiz Sucuoğlu ise Tatar’ın aksine İsrailliler boyutuyla mülk satışlarından endişeli olduğunu söyledi. Hem demografi hem de kara para meselesiyle ilgili de şüpheleri olduğunu belirterek, “Burada 1500 oto galeri var, açılmaya devam ediyor. Küçücük ülkede bu kadar oto galeri olmasına şüpheli bakıyorum” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi