Üst düzey Rus güvenlik yetkilileri, Moskova saldırısında Batı ve Ukrayna’nın da suçu olduğunu savunuyor

Rusya'nın üst düzey güvenlik yetkilileri, Moskova'da en az 139 kişinin öldürüldüğü konser salonu konser saldırısında Batı ve Ukrayna'nın da sorumluluğu olduğunu söyledi.

Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandır Bortnikov, dün Rus devlet medyasına yaptığı değerlendirmede saldırı “emrini” kimin verdiğinin bilinmediğini ancak saldırganlar Ukrayna’ya varmayı başarsa “kahramanlar gibi karşılanacaklarını” ifade etti. Rusya, dört şüphelinin Ukrayna sınırına doğru ilerlerken yakalandığını iddia etmişti.

Bortnikov, “Saldırının radikal İslamcılar tarafından hazırlandığına ve Batılı özel servisler tarafından kolaylaştırıldığına inanıyoruz. Ukrayna özel servisinin de bununla direkt olarak bağlantısı var” diye konuştu.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev de Bortnikov ile benzer bir tutum sergileyerek Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, “Tabii ki Ukrayna’ydı” yazdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski’nin danışmanı Mikaylo Podolyak, Bortnikov ve Patruşev’i “yalan yaymakla” suçladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi akşamı yaptığı açıklamada saldırının arkasında radikal İslamcıların olduğunu söylerken, Ukrayna’nın bir şekilde saldırıda parmağı olabileceğini ve Washington’un bunu saklamaya çalışıyor olma ihtimali olduğunu ifade etti.

Cuma günü kamuflaj giyen silahlı saldırganlar, Moskova’nın Krasnogorsk banliyösünde bulunan Crocus Belediye Binası’na girerek konser salonundakilere ateş açtı ve binayı yaktı. Saldırıda en az 137 kişi hayatını kaybetti. Gözaltına alınan 11 şüphelinin dördü, pazar günü tutuklandı.

Saldırıyı radikal İslamcı terör örgütü IŞİD üstlendi. IŞİD’in haber ajansı Amaq, pazar günü saldırı sırasında çekilmiş görüntüler paylaştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi