İngiltere, Rusya’nın Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili iddialarını reddetti

Cameron, Rusya'nın, Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısının arkasında Batı ve Ukrayna'nın bulunduğu iddialarını "saçmalık" olarak niteledi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Cuma akşamı yaklaşık 7 bin 500 kişilik bir konser salonunun neredeyse tamamı doluyken salona giren 4 saldırgan kalabalığa ateş açtı, binayı ateşe vererek kaçtı. Saldırıda en az 137 kişi yaşamını yitirdi, 182 kişi yaralandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin saldırganların “Ukrayna’ya doğru kaçarken yakalandıklarını, ön verilere göre Ukrayna tarafında sınırı geçmek için bir pencerenin hazırlandığını” söyledi. Saldırının Rusya’ya ve Rus halkına yapıldığını kaydeden Putin “Bu suçun arkasındaki tüm failler, organizatörler ve planlayıcılar adil ve kaçınılmaz bir ceza alacaktır. Kim olursa olsun, onlara kim rehberlik ediyorsa…” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Moskova’daki saldırının arkasında Batı ve Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddiaların tamamen “saçmalık” olduğunu belirtti.

Bakan Cameron, “Bu saldırının tek sorumlusunun DEAŞ olduğunu açıkça ortaya koyan ABD’nin açıklamalarını destekliyoruz” ifadesini kullandı.

RUS İSTİHBARATI: SALDIRININ ARKASINDA ABD, İNGİLTERE VE UKRAYNA VAR
Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Moskova’daki konser salonuna düzenlenen terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın bulunduğunu öne sürmüştü.

Terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın olup olmadığına yönelik bir soruyu cevaplandıran Bortnikov, “Bunun böyle olduğunu düşünüyoruz. Zaten elimizdeki faturadan bahsediyoruz. Bu genel bir bilgi ama onların da çok büyük kazancı var.” ifadelerini kullanmıştı.

AA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi