ÖN İZİN VURGUNU MERCEK ALTINDA

Ülkeye getirilen insanlara ön izin çıkarmak için Çalışma Bakanlığı ve Müteahhitler Birliği üzerinden vurgun yapan iş takipçileri gündemde. Gazetemizin dünkü manşetini ihbar kabul eden Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Polis Genel Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Müteahhitler Birliği ise bugün basın toplantısı düzenliyor.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada Gardiyanoğlu’nun, Polis Genel Müdürlüğü’ne konunun ivedilikle araştırılması için şikayette bulunduğunu belirtti. Polis Genel Müdürü 1. Yardımcısı Ahmet Beşerler ile bir araya gelen Gardiyanoğlu’nun, konunun soruşturulması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi için başvuruda bulunduğu bildirildi. Adli Polis Müfettişi gazetemize ulaşarak soruşturmanın başladığını belirterek görüşme talep etti.

MÜTEAHHİTLERDE TOPLANTI
İnsan kaçakçılığına kapı aralayan şirketler ve şahıslar tarafından inşaat sektöründe çalıştırma adı altında ülkeye getirilen insanların ön izin süreleri dolduktan sonra akıbetleri bilinmiyor. Birçoğu ülkede kaçak duruma düşerken suça karışıyor, istismara uğruyor, insan tacirlerinin eline düşüyor. İddiaların odağında olan Müteahhitler Birliği bugün saat 10.00’da ‘Çalışma İzinleri Mevzuatı’ hakkında basın toplantısı düzenliyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi