Tabipler Birliği: “Trafik kazaları halk sağlığı sorununa dönüştü!”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, yöneticilerin sekiz yıldır uygulamaya koymadıkları yasal düzenlemeler ve tüzükler sebebiyle trafikte "işlenen cinayetler"in işbirlikçileri oldukları ve akan kanın ellerine bulaştığı vurgulandı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, sekiz yıldır bekleyen yasa ve tüzükleri uygulamaya koymayan bakanlık ve diğer yetkililerin trafikte işlenen “cinayetlerin” işbirlikçileri olduğu ve trafikte akan kanın ellerine bulaştığını belirtildi.

Trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanmalar ve ölümlerin bireylerin ve toplumun sağlığını olumsuz etkilediği ifade edilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bu kazalardan kaynaklanan yaralanmaların tedavisi için sağlık kaynaklarının kullanılması ve trafik kazalarının sebep olduğu stres ve travma gibi psikolojik etkiler de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle, trafik güvenliği önlemlerinin alınması sadece trafik kazalarını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda toplumun genel sağlığını ve can güvenliğini de olumlu yönde etkiler.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi