Cyprus-VOIS kurucularından Emmanuel Achiri’nin adanın kuzeyine girişine izin verilmedi

Cyprus-VOIS kurucularından, insan hakları aktivisti Emmanuel Achiri sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, adanın kuzeyine girişinin engellendiğini söyledi.

Bugün Kıbrıs

Cyprus-VOIS kurucularından Emmanuel Achiri’nin adanın kuzeyine girişine izin verilmedi. Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden doktora mezuniyeti bulunan ve Brüksel’de ırkçılık karşıtı mücadele veren Avrupa STÖ’ler ağı ENAR’da çalışan Achiri, Avrupa Parlamentosu üyesi Cornelia Ernst ile birlikte konferansa katılmak için adada bulunuyordu.

Achiri sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, geçiş noktasından “kuzeye girişinin yasak olduğunu, yasaklı göçmenler listesine alındığının” kendisine bildirildiğini belirtti.

Bilindiği gibi Cyprus-VOIS adanın kuzeyindeki yabancı öğrencilerin sorunlarına dikkat çekmek için kurulan ve 7 binden fazla üyesi olan bir sivil toplum örgütü. Devletin birçok kademesiyle de işbirliği yapan örgütün kurucu üyesinin kuzeye girişinin yasaklanması, insan hakları aktivistlerinden ve toplumdan tepki topladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi