Adada öğrenci olarak bulunan bir genç daha trafiğe kurban gitti

Girne'de yaşanan trafik kazasında öğrenci Cihan Yüksel'in hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak araç sürücüsü Gökmen Güniken, bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Kazada yaralanan diğer kişilerin tedavisi sürerken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bugün Kıbrıs

Girne’de Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde dün meydana gelen ve ülkemizde öğrenci olarak bulunan 22 yaşındaki Cihan Yüksel’in ölümü ile sonuçlanan kaza ile ilgili olarak tutuklanan araç sürücüsü 20 yaşındaki Gökmen Güniken bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis, zanlı Gökmen Güniken’in yönetimindeki CS 366 plakalı araç ile aşırı sürat ve dikkatsiz bir şekilde önündeki YA 147 plakalı araca makas atarken direksiyon hakimiyetini kaybederek aracın sağ tekerine çarptığını söyledi.

Çarpmanın etkisiyle aracın o esnada önce kaldırıma daha sonra kaldırım üzerinde bulunan tabela ve ağaca çarpmasının ardından, kaldırım üzerinde yaya olarak bulunan Cihan Yüksel, Büşra Yavuz ve Begüm Döşkaya’ya çarptığı aktarıldı.

Cihan Yüksel’in çarpmanın etkisiyle olay yerinde hayatını kaybettiği, Büşra Yavuz ve Begüm Döşkaya’nın ise ilk olarak Girne Dr. Akçiçek Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Ağır yaralı Büşra Yavuz’un Girne’deki ilk kontrolün ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne oradan da Yakın Doğu Hastanesine kaldırılarak bakım servisine alındığı, Begüm Döşkaya’nın ise cerrahi servisinde tedavisinin devam ettiği kaydedildi.

Mahkemede araç sürücüsü zanlı Güniken’e yapılan nefes testinde alkol olmadığı, ancak kanında uyuşturucu olup olmadığının tespit edilmesi için kan alınarak tahlile gönderildiği de aktarıldı. Polisin, olay yerinde kaza anına ait kamera görüntülerini incelediği ve araç sürücüsü Gökmen Güniken’in aşırı süratli bir şekilde öndeki araçlara makas atarak ilerlediğinin görüldüğünün tespit edildiği bildirildi. Polis ayrıca kazada zanlı ile birlikte araçta yolcu olarak bulunan Mehtap Kutat’ın tedavilerinin Girne Akçiçek Hastanesinde yapıldığını ve ayak bileği kırılan Mehtap Kutat’ın tedavisinin ardından taburcu edildiğini belirtti.

Polis, alınması gereken çevre şahadeti ve tanık ifadeleri olduğunu, kamera görüntülerinin incelemesinin devam ettiğini ve aracın hız tespitinin henüz yapılamadığını belirterek ilk etapta zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan soruşturma maksatlı zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi