Ölü sayısı 90’ı aştı I Kremlin: FSB, Moskova’daki saldırıya karışan 4 terörist dahil 11 kişiyi yakaladı

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını duyurdu.

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada, Kremlin, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov’un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısına ilişkin rapor verdiği belirtildi.

Buna göre Moskova’daki terör saldırısına ilişkin 11 kişinin yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, “Bortnikov, Crocus City Hall’deki terör saldırısına doğrudan karışan 4 teröristin de aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi” ifadesi kullanıldı.

Ayrıca Bortnikov’un, terör saldırısını gerçekleştirenlerin suç ortaklarını belirleme çalışmaları hakkında da Putin’e bilgi verdiği kaydedildi.

“UKRAYNA İLE TEMASLARI VARDI” İDDİASI
Ayrıca FSB açıklamasında Moskova’daki saldırıya katılanların Ukrayna ile temas halinde olduğu iddia edildi. Açıklamada, “Saldırıya katılan teröristler, Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı” denildi.

ÖLENLERİN SAYISI 93 OLDU
Rusya Soruşturma Komitesi’nden yapılan açıklamada, Moskova’da olayın gerçekleştiği Crocus City Hall’da uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Komite, 93 kişinin yaşamını yitirdiğini duyururken, ölü sayısının daha da artabileceğine dikkat çekti.

Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.

ÖLÜM NEDENİ SİLAH YARALANMALARI VE DUMAN ZEHİRLENMESİ
Açıklamada, “Ölenlerin sayısı daha da artabilir. İlk verilere göre hayatını kaybedenlerin ölüm nedenleri ateşli silah yaralanmaları ve duman zehirlenmesiydi” bilgisi verildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Moskova’daki terör saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden toplantı talep edeceklerini bildirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi