KTMMOB ve Mağusa Belediyesi, yapı proje kontrollük portalı üzerine toplantı gerçekleştirdi

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ile Mağusa Belediyesi, yapı proje kontrollük portalı konusunda işbirliği ve görüş alışverişi için bir araya geldi. Toplantıda, Mağusa Belediyesi'nin inşaat projelerindeki denetim ve kontrol süreçlerini ele alan kararlılık vurgulandı, işbirliğinin devam edeceği belirtildi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve Birliğe bağlı vizesi olan dört Oda ile Mağusa Belediyesi, Yapı Proje Kontrollük Portalı hakkında 21 Mart 2024 Perşembe günü Birlik binasında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır, Genel Sekreter Nazife Yılmaz, Birliğe bağlı Mimarlar Odası’ndan Başkan Onur Olguner ile Oda Yönetim Kurulu Üyesi Safiye Özaltıner, İnşaat Mühendisleri Odası Saymanı Hüsnü Coşan, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Faal Üyesi Enver Ulaş, Makina Mühendisleri Odası’nı Temsilen Tezel Baykent ve Mağusa Belediyesi Başkanı Süleyman Uluçay, Belediye İmar Birimi Amiri Abide Başman Eryaşar ile İmar Birimi Yapı Denetim ve İş Sağlığı Güvenliği Sorumlusu Niyazi Yurtseven katılım gösterdi.

Toplantıda, Mağusa Belediyesi’nin, Belediyeler Yasası’nın 17/6 maddesi kapsamında “Yapı Proje Kontrollük Portalı” çerçevesinde yürütülen çalışmalar ele alınarak, görüş alış-verişinde bulunuldu. Mağusa Belediyesi sınırları dahilinde inşaatların, Yapı Proje Kontrollük Portalı’na başvuru yapılmaması üzerine söz konusu inşaatların mühürlenmesi konusundaki kararlılığına KTMMOB olarak devam edilmesi konusunda destek verilmesinin görüşüldüğü toplantıda, KTMMOB ve Mağusa Belediyesi arasındaki her türlü teknik konuda işbirliğinin devam edeceği vurgulandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi