İsrailli bakan: “ABD karşı çıksa da Refah’a saldırı düzenleyeceğiz”

İsrail Stratejik İşler Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Dermer, ABD karşı çıksa bile Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarını açıkladı.

İsrail Stratejik İşler Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Ron Dermer, Gazze’nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon sivilin sığındığı Refah kentine kara saldırısını ABD karşı çıksa da başlatacaklarını açıkladı.

Amerikalı gazeteci Daniel Samuel Senor’un sunduğu podcast programında konuşan Dermer, Gazze Şeridi’nde “savaşı kazanana kadar” Filistinlilere karşı saldırıların devam edeceğini söyledi.

Yaklaşık 1,5 milyon Gazzelinin sığındığı Refah kentine saldırı konusunda ABD’nin itirazlarını dinlemek için İsrailli bir heyetin Washington’u ziyaret edeceğini hatırlatan Dermer, İsrail’in ABD’nin Refah konusundaki fikirlerini dinleyeceğini ancak iki taraf arasında fikir birliğine varılmasa da “Refah’ı işgal edeceklerini” dile getirdi.

İsrailli Bakan, “Bu gerçekleşecek, İsrail tek başına savaşmak zorunda kalsa da bu olacak. ABD dahil tüm dünya İsrail’e karşı dursa da savaşı kazanana kadar devam edeceğiz. Artık hükümet içinde sol kesim de dahil olmak üzere savaş hedeflerine ulaşılana kadar devam etme konusunda bir görüş hakim” ifadelerini kullandı.

Dermer, Refah’ın Filistinli direnişçilerin kalesi olduğunu savunarak, İsrail’in ABD ile anlaşmazlığa neden olsa bile Refah’ın kontrolünü ele alacağını söyledi.

AA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi