Tatar’ın koruma şefinin ailesi de sahte diploma skandalında tutuklandı

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın koruma şefi ve polis subayı Şerif Avcil’in, kardeşi ve yengesi de sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Bugün Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın koruma şefi ve polis subayı Şerif Avcil’in kardeşi Şahin Avcil ve yengesi Melek Avcil bugün Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarıldı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görülen davada aktarılanlara göre, Şerif Avcil’nin Ziyamet’teki evinde yapılan aramada Melek Avcil’e ait olduğu ifade edilen Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ne ait öğrenci belgesi, aynı üniversiteden alınan 4 yıllık işletme yönetimi lisans programı mezunu olduğunu gösteren belge ve Şahin Avcil’e ait olduğu belirtilen yine aynı üniversiteden alınan 4 yıllık işletme yönetimi lisans programı mezunu olduğu gösteren belge bulundu. Belgelerin soruşturma kapsamında emare olarak alındığı kaydedildi.

Mahkeme, huzurundaki olguları değerlendirerek Melek ve Şahin Avcil’e 1’er günlük tutukluluk emri verdi.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın koruma şefi ve polis subayı Şerif Avcil aynı soruşturma kapsamında daha önce mahkemeye çıkarılarak tutuklanmıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi