SEL GİDER KUM KALIR, DEVAM!

Ersin Tatar’ın koruma müdürünün tutuklanmasının ardından sahte diploma soruşturması kapsamında Mağusa Polis Müdürü Barış Sel de ifadeye çağrıldı. Polisteki kaynaklar birçok tutuklama bekliyor.

DOKTORA DİPLOMASI
Barış Sel sahte diploma ile ilgili dün Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı. Bugün Kıbrıs’ın elde ettiği bilgilere göre Sel, 2022’de Güzelyurt polis müdürüyken Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden haksız şekilde doktora diploması elde etmekle suçlanıyor. Polisten bir açıklama yapılmazken Sel’in bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

ÖZERSAY: ÇEMBER DARALIYOR
Kamuoyunda infiale neden olan gelişme ile ilgili Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “Arkası güçlü ve kendine fazla güvenenler için çember daralıyor. İnşaatçısı, konfeksiyoncusu, muhasebecisi ve dahası… Sadece sahte diploma olayı değil başka hukuksuzluklarla bağlantılı olarak bu hafta çok hareketli geçecek. Yarın ola hayrola” dedi.

ERHÜRMAN AÇIKLAMA İSTEDİ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise “Soruşturmaların Polis Genel Müdürlüğü personeline uzandığına ilişkin haberler, hatta haberlerin ötesinde başka söylentiler de var ama henüz Polis Genel Müdürlüğü’nden resmi bir açıklama yok” diyerek bir an önce Başbakanlık ve Polis Genel Müdürlüğü’nün kamuoyunu aydınlatıcı açıklama yapmasını istedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi