Akansoy: “Polisin gözünü karartması gerek”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, pişmanlık yasasının Meclis’te onaya sunulması halinde ret cevabı vereceklerini söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Kıbrıs Postası TV’de Ulaş Barış’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem’ programına konuk oldu. Pişmanlık Yasası ile ilgili konuşan Akansoy, yasasının Meclis’te onaya sunulması halinde ret cevabı verileceğini belirtti. Akansoy, Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturmayla ilgili ise, “Hayatın her alanında ülkede bir çürümüşlük var” ifadelerini kullandı.

Yargının gerekli soruşturmayı tamamlayıp karar verici bir sonuca varılmamasının büyük bir sorun olduğunu söyleyen Akansoy, son dönemler verilen üniversite izinlerinin de büyük problemler yarattığını ve polisin bu konuda gözünü kararması gerektiğini vurguladı. Akansoy, yükseköğrenimle ilgili başlayan sürecin sadece ilgili üniversite de kalmaması gerektiğini, tüm üniversiteleri kapsaması ve derinleşmesi gerektiğini belirterek, “Farklı üniversitelerle ilgili de çok ciddi iddialar var” dedi. Ülkede ciddi boyutta çürümüşlük olduğunu söyleyen Akansoy, “Çürümüşlüğün ana sebebi, icraat makamında olanların yasalara göre hareket etmemesidir” ifadelerini kullandı. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumun, erken seçime yol açtığını ifade eden Akansoy, “Ülke yönetilmez bir halde, her gün bir sorun çıkıyor, esnaf kötü durumda” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi